Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal

Ebben a hideg időben nagyon szeretjük a krémleveseket, mert egyszerűen elkészíthetőek, finom melegek és táplálóak. Ilyen, ez a barna csiperkéből készült gombakrémleves, egy pici kakukkfűvel és fehérborral ízesítve, sajtos ropogóssal.

Tálaláskor a tetejére egy kevés habbá vert tejszínt csepegtettem és megszórtam egy pici reszelt citromhéjjal, amitől nagyon pikáns lett.

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel, sajtos ropogóssal

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg barna csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 liter húsleves alaplé
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
néhány kakukkfű levél
só, bors

Elkészítés:
A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk.

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk

A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral.

Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát.

Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk.

Tálaláskor a levesbe teszünk néhány pirított gombaszeletet kevés habbá vert tejszínt, meghintjük aprított kakukkfűvel és nagyon pici, reszelt citromhéjjal szórjuk.

Sajtos ropogós

Sajtos ropogós

Hozzá sajtos ropogóst kínálunk, amit úgy készítünk, hogy a kiolvasztott, vajas-leveles tésztát vékonyra nyújtva az egyik felét megkenjük tejföllel, meghintjük sóval és megszórjuk reszelt sajttal.

Az üresen hagyott felét ráhajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. A tetejét szintén megkenjük tejföllel, reszelt sajtot szórunk rá. Derelyevágóval vékony rudakra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10 perc alatt pirosra sütjük.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás