Körtés-mandulás mini rétes

Az alma mellett, a körtét is nagyon szeretjük sütemények töltelékeként. Akár, ilyen mini rétesbe egy kis mandulával. Vajas-leveles tésztából, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom, mutatós desszert, akár vendégvárónak is tökéletes.

Körtés-mandulás mini rétes

Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta
4 db kisebb vilmoskörte
1 db tojás
1,5 dl tejföl
5 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg szeletelt mandula
2 evőkanál búzadara

Elkészítés:
Nálam azért lettek mini rétesek, mert nem egy nagyobb vajas-leveles tésztába töltöttem, hanem több kisebb lapból állót használtam.

A körtéket meghámozva negyedeljük, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk.

A tejfölt elkeverjük a cukorral.

A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk. Megkenjük az édes tejföllel, meghintjük fahéjjal és egy kevés búzadarával.

Körtés-mandulás mini rétes

A körteszeleteket elegyengetjük a felületén, majd a két szélét behajtva, lazán feltekerjük, mint a bejglit.

A tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk a szeletelt mandulával. Hústűvel szurkáljuk meg egy pár helyen, így nem reped szét sülés közben.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük, hogy a mandula megpiruljon.

Miután megsült, szeletelve kínáljuk.

Még több, ehhez hasonló, vajas-leveles tésztából készülő finomság:

Almás-vaníliás minirétes

Kókuszos-csokis minirétes

Mézes-gyömbéres almakrémleves, vaníliás minirétessel

Gyors, körtés táska

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás