Marcipánnal töltött, szilvalekváros kiflik

Ismét, egy nagyon finom sütit hoztam. Puha és foszlós, töltött kifliket, belül marcipán töltelékkel, amit leheletnyi, házi fahéjas-szilvalekvár takar. Ugyanaz a lekvár, ami ezekbe a diós-szilvalekváros mini csigákba is került. Mivel, állandóan próbálok változatos tízórait csomagolni az én kis drágaságomnak, így örökké variálok. Ezek a kiflik, a Csokis-narancsos kiflik mintájára készültek, ugyanabból a tésztából, de más ízvilággal. Nagyon ízlett mindenkinek itthon, így ez is felkerült, a gyakran készítendők listájára, a többi finomság mellé.

Marcipánnal töltött, szilvalekváros kifli

Marcipánnal töltött, szilvalekváros kifli

Hozzávalók 16 darabhoz:
30 dkg finomliszt
20 dkg fehér tönkölyliszt
6 dkg barna nádcukor
3 db tojássárgája + 1 a kenéshez
4 dkg vaj
2,5 dl (házi) tej
3 dkg friss élesztő
2 evőkanál rum
15 dkg marcipán massza
10 dkg szilvalekvár
1 csipet só

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, majd a felét egy kis tálkába tesszük, elkeverünk benne egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk.

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a maradék tejet és cukrot, a tojások sárgáját, rumot és a felfutott élesztővel együtt, lágy tésztát keverünk, először csak fakanállal, majd mikor a tészta összeállt, kézzel dolgozzuk ki. Miután a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat is.

Mikor a tészta fényes és hólyagos, a tetejét kevés liszttel megszórjuk és egy tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, kb. 25-30 perc alatt, duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk és egy kissé átdolgozzuk a tésztát, óvatosan, hogy ne tegyük tönkre, átgyúrjuk. Sodrófával, fél centi magas, kör alakká nyújtjuk.

A marcipán masszát 16 részre vágjuk,

A kinyújtott tésztát 16 cikkre szeljük, mindegyik háromszöget megkenünk szilvalekvárral és egy-egy darab marcipánt a tészta szélesebb feléhez téve, a kör közepe felé feltekerjük, egyenként őket.

Marcipánnal töltött, szilvalekváros kifli

Marcipánnal töltött, szilvalekváros kifli

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és hagyjuk 10 percig kelni. Sütés előtt lekenjük a kifliket tojássárgájával és előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt, gyönyörű, aranybarnára sütjük.
Miután megsültek, rácsra téve, hagyjuk kihűlni.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , , ,

4 thoughts on “Marcipánnal töltött, szilvalekváros kiflik

  1. borbála Bihari 2014-02-08 16:28 Reply

    Hasonló receptek nekem is vannak Nagyon finomak

  2. Veronika Szabo 2014-02-08 19:30 Reply

    Igen, nagyon finomak ezek a puha, töltött kiflik.
    Próbálok, mindig valamilyen finomsággal kedveskedni a családnak 🙂

  3. Gróz Róbertné 2014-02-08 20:31 Reply

    Köszönöm a receptet, feltétlenül kipróbálom!

    • Veronika Szabo 2014-02-08 20:43 Reply

      Remélem, ízleni fog! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás