Túrós-kukoricapelyhes palacsinta, joghurtos málnával

Azoknak, akik reggelire gabonapelyheket is szoktak fogyasztani és azoknak is, akik nem, mutatok egy elkészítési módot, hogyan lehet, olyan finom reggelit varázsolni egy kevés időráfordítással, ami a szervezetet elegendő energiával látja el, legalább délig. Ezt érdemes mindenkinek kipróbálni.
Tudjuk, hogy a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása, mennyire jó hatással van szervezetünk működésére. De, hogy mit is jelent a teljes kiőrlésű gabona kifejezés?
A teljes kiőrlésű gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, így rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk. A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek, amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, csökkentik a rák, a cukorbetegség, a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a magas koleszterin szint kialakulásának kockázatát. Ezen kívül elhízni is nehezebb tőle, mert már kevesebb mennyiségtől is jól lakunk és magas rostanyag tartalma, javítja emésztésünket is.
A receptekben én kukoricapelyhet használtam, de természetesen ez helyettesíthető más gabonapehellyel is. Használjunk teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, de arra ügyeljünk, hogy ezekből, ne az agyon cukrozott változatot válasszuk.

Túrós-kukoricapelyhes palacsinta, joghurtos málnával

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg zsírszegény túró
10 dkg teljes kiőrlésű, fehér tönkölyliszt
5,5 dkg natúr kukoricapehely
3 db tojás
3,5 dl tej
8 dkg vaj
5 dkg barna nádcukor
1 vanília rúd kikapart belseje, ha nincs, egy teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só

A töltelékhez:
1 nagy doboz (500g) natúr joghurt
40 dkg málna
3-4 evőkanál méz

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, vajjal és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, majd a liszttel elkevert sütőport, a tejjel felváltva keverjük hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapelyhet, majd a tojásfehérjéket, egy csipet sóval, kemény habbá verjük és ezt is hozzáadjuk óvatosan a masszához.
Teflon serpenyőben, egy-egy merőkanálnyi tésztát elterítünk, elsimítjuk a kanál hátával kistányérnyi méretre, majd mindkét felüket, lassú tűzön, megsütjük. Ha a sütéssel nem akarunk vacakolni, könnyebb sütni, ha kihagyjuk belőle a cukrot, mert úgy kevésbé tapad. Viszont, megéri a fáradozást azt garantálom! A kukoricapehely, olyan finom ízt ad ennek a palacsintának, hogy nálunk a sima palacsinta az már nem is kell. Napi rendszerességgel kell gyártanom itthon 🙂

A töltelékhez: a joghurthoz hozzákeverjük a mézet, majd a málnát és megtöltjük vele a palacsintákat. De ha nincs éppen semmilyen gyümölcsünk, nagyon jól illik hozzá a fahéj is, egy kevés joghurttal megöntve.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás