Szilvás ébresztő

Én, személy szerint nagyon szeretem a kávét, de a legegyszerűbb formában fogyasztom, ráadásul a gyorsan oldódó fajtát, amit, a “nagy” kávésok nem is tartanak kávénak. Szóval az én reggeli kávém így néz ki:  2,5 dl forróvízben elkeverek 1 kávéskanál azonnal oldódót, hozzádobok pár szem bogyót, mármint édesítő tablettát és ezt a számomra jó kis italt iszogatom egész délelőtt, persze pár óra elteltével, már jéghidegen.

Ehhez képest a Párom, aki igazi ínyenc, de nem fogyaszt kávét, csak minden szökőévben egyszer, egyik délután túl fáradnak érezte magát és kérte, hogy készítsek neki egy kávét, ami egy kicsit legyen különleges, olyan mint egy finom desszert.

Szilvás ébresztő

Hozzávalók: (1 adag)
0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál selyemfűméz
1 csipet őrölt fahéj

A tejet és a tejszínt összekeverem, felmelegítve felhabosítom, a pohár szélén óvatosan belecsorgatom a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverem a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztem a habos tej, tejszín keverékbe. Végül megszórom egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

Szilvás ébresztő




Címkézve:, , , , , , , ,

6 thoughts on “Szilvás ébresztő

  1. Mrita 2011-08-17 07:01 Reply

    Veruss!Hát ez mese szép, biztosan nagyon finom is. Hát én el tudnám fogyasztani.

  2. veruss 2011-08-17 08:33 Reply

    Kedves Mrita!Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni, persze az alkoholt nem épp a reggeli induláshoz:))

  3. Ami 2011-08-17 11:58 Reply

    Gyönyörű lett ez a kávé!Erre szívesen ébrednék holnap 🙂

  4. Vicuska 2011-08-17 12:47 Reply

    Ébresztőnek tökéletes! 😀 Boszorkányos ügyességgel létrehozva!

  5. veruss 2011-08-17 13:53 Reply

    Köszi, a sok pozitív hozzászólást, kedvesek vagytok!

  6. trollanyu 2011-08-17 16:56 Reply

    Isteni lehet:) Ezzel én is szívesen indítanám a napot, csak az a baj, hogy vezetek. Telán hétvégén:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás