Tejszínes-parajos csirkemell kakukkfűvel

Itt van végre a tavasz, most már az idő is, ezt bizonyítja:) Jöhetnek a zöldek!

A mai ajánlatom egy gyors, finom parajos (spenót) étel. Nem szabad leragadni a paraj főzeléknél, próbáljátok sokrétűen felhasználni ezt az egészséges növényt. Értékes ásványi anyag- és vitaminforrás, gazdag káliumban, vasban és foszforban, és ami nem elhanyagolható, magas a jód tartalma, ami a megfelelő pajzsmirigy működéshez elengedhetetlen. Viszont magas oxalát- és nitráttartalma miatt nem szabad túl sűrűn fogyasztani. Azért, ez senkit ne riasszon el egy finom parajos ételtől! Az sem teljesen igaz, hogy a gyerekek nem rajonganak érte, mert nálunk az 5 éves kisfiam, kimondottan szereti a brokkolival együtt.

Tejszínes-parajos csirkemell kakukkfűvel

Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell filé
1 csomag spagetti tészta
5 dkg bacon
40 dkg friss paraj, vagy fagyasztott
3 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 ág friss kakukkfű
3  dl tejszín
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg sajt
só, fehér bors

Elkészítés:
Az olívaolajon kissé megpirítom a kockázott bacon-t, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, mikor a hagyma is pirulni kezd, beleteszem a csíkokra vágott csirkemell filét. Megsózom, borsozom, majd mikor megpirult a csirke, hozzáadom a tisztított parajleveleket, jól átforgatom, hozzá reszelem a fokhagymát és a kakukkfű ágakról lecsipkedett leveleket is beleteszem.
Közben kifőzöm a tésztát. Mikor a csirke is és a paraj is megfőtt, beleteszem a tejszínt és beforralom. Tálaláskor a mártást a tésztára halmozom és megszórom reszelt sajttal.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás