Túrós lepény, kapros-zöldséges tonhalraguval

Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a hagyományos ízeket új köntösben tálalni.
Gyors, egyszerű és nagyon mutatós, még vendégvárónak is kitűnő fogás lehet. A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.

Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg liszt (teljes őrlésű fehér tönköly)
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
3-4 dl tej
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl olívaolaj
ízlés szerint só, bors
A raguhoz:
160 gr tonhal (konzerv)
3 szál újhagyma
15 dkg bébi répa
10 dkg édes, morzsolt kukorica
2,5 dl főzőtejszín
1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
0,5 dl olívaolaj
1 csomag kapor, ha nincs friss, 2 evőkanál fagyasztott
1 db lime, vagy citrom
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A lepényhez, egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.

A lepények – olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát – mindkét oldalát megsütjük. Tányérra téve, egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

7 thoughts on “Túrós lepény, kapros-zöldséges tonhalraguval

  1. Hobbychef 2011-12-01 17:36 Reply

    Még ha meg is volt kötve a kezed, nem kell mentegetőznöd, guszta ételt készítettél. Ízre is finom lehetett.

  2. trollanyu 2011-12-01 19:33 Reply

    Nagyon ízgalmas kreáció:) Nekem nagyon ízlene, abban biztos vagyok. Én burgonyás lepényt szoktam így készíteni.

  3. Gizi 2011-12-01 22:12 Reply

    Nagyon guszta, és remekül megoldottad a feladatot. Szeretem én is az ételeket új feldolgozásban elkészíteni, és ezért nagyon tetszik ez a recept. Kifogom próbálni.:)

  4. veruss 2011-12-01 22:44 Reply

    Hobbychef, köszi a kedvességed, mivel sokan készítettek simán tészta körettel tonhalas mártást és tészta felfújtat, ezért akartam valamilyen teljesen más megoldást:) Ízre tényleg nagyon jól sikerült. Trollanyu, neked is köszönöm, örülök, hogy tetszik:)Gizi, az a helyzet, hogy nagyon szeretem az ilyen feladatokat, mert jól megmozgatja az agyamat és a kreativitásomat fejleszti:)Köszönöm a hozzászólásokat, igazán jól esik:)

  5. Szitya 2011-12-02 22:10 Reply

    Drága Veruss!Elnézést a hosszas késlekedésért, de most már végre örömmel jelezhetem, hogy fent van a filmed a honlapunkon!Szeretettel és üdvözlettel,Balogh-Ficsor Szilvi

  6. Noémi 2011-12-03 17:48 Reply

    Szia!Segíts nekem kérlek.Miért szakad el a tésztám?Mindent úgy csináltam ahogy leírtad,és mégis sütéskor össze vissza szakad.Darabokban szedtem ki az edényből.Pedig nagyon finom az íze.Köszönöm előre is a segítséget.

  7. veruss 2011-12-03 17:57 Reply

    Kedves Noémi! Ha szakad, tegyél még hozzá egy kevés burgonyakeményítőt, vagy lisztet az összefogja. Érdemes egy picit pihentetni sütés előtt. A serpenyőbe is kevés olaj mehet, kicsit vastagabbra csináld mint a palacsintát. Remélem, sikerül így! Majd írj, hogy milyen lett!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás