Kapros-tejszínes bárányraguleves

Ezt a finom levest készíthetjük akár az ünnepi menü részeként is, vagy más alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága.

Kapros-tejszínes bárányraguleves

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg báránycomb
20 dkg nagyszemű bab
1 fej hagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 fej karalábé
1/2 pici fej zeller
2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
2 dl főzőtejszín
1 dl jó fajta, száraz fehérbor
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál kacsazsír
1 mokkáskanál őrölt kömény

bors
1,2 l víz

Elkészítés:

A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom és a kacsazsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt és kissé megpirítom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.

Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzöm míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot és az egészet összeforralom.




Címkézve:, , , ,

4 thoughts on “Kapros-tejszínes bárányraguleves

  1. Ami 2011-11-26 08:32 Reply

    Ez nem ér! Most már befizetek hozzád ebédre. A múltkori marcipános a férjemé, ez meg most az én kedvencem! :))) Oda vagyok a bárányért, bármilyen formában…Külön dicséret a szép fotóért. Igazán jól sikerült!pusza

  2. veruss 2011-11-26 11:21 Reply

    Nálunk a párom kedvence a bárány, én nem vagyok oda érte, de ez a leves nagyon ízlett:) Köszi a dicséretet:))

  3. Gizi 2011-11-27 00:29 Reply

    Nagyon guszta!! Én még soha nem ettem bárányhúst, de biztosan nagyon finom lehet. A kép alapján szívesen megkóstolnám.:)

  4. veruss 2011-11-27 11:37 Reply

    Kedves Gizi! Szerintem, érdemes kipróbálni, nagyon finom:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás