Ebben a szakmában milyen sikereket lehet elérni!

Ismerd meg Varga Ákos sikertörténetét!
Varga Ákos egy 25 éves fiatalember, aki már komoly szakmai múlttal büszkélkedhet. Bátran ki lehet jelenteni, hogy szakmájában az egyik legtehetségesebb és legkarakteresebb, érezhető körülötte egy láthatatlan energia, ami mellé árad az örökös jókedv.

Garantált, hogy aki csak találkozik vele nem csak gasztronómiai élményben részesül, de az egész napját vidámmá varázsolja és biztosan visszatér hozzá. Ákos a belvárosban, egészen pontosan a Biarritz étteremben dolgozik, mint üzletvezető-főpincér. Tanulóként kezdett felszolgálni és a nem mindennapi lelkesedésének köszönhetően villámgyorsan lépked felfelé a képzeletbeli ranglétrán. Lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy azt szeretné, hogy egy másik megvilágításból is megismerjék az emberek ezt a gyönyörű szakmát, pályaválasztás előtt állók jobban láthassák az igazi oldalát.

Erről boldogan számolt be nekünk Ákos:

Sosem gondoltad volna, hogy ebben a szakmában milyen sikereket lehet elérni!
Erről boldogan számolt be nekünk Ákos:

„Gyermekkoromban már azt játszottam, hogy felszolgáló vagyok és vettem fel nagyszüleim rendeléseit az előszobában, lelkesen tüsténkedtem körülöttük.  Ezzel az elszántsággal, tudatosan választottam iskolát és egyre jobban éreztem azt, hogy a felszolgálás az életem.

Zalaegerszegen nevelkedtem, ott csöppentem bele a vendéglátás nagyvilágába. Egy steakhouseban kezdtem tanulói karrieremet. Már akkor is kitűntem tanulótársaim közül, sokkal ambiciózusabb voltam, tudtam mit szeretnék; A LEGJOBB LENNI.

Rengeteget képeztem magam autodidakta módon és elsajátítottam a szakma rejtelmeit. Úgy gondolom egy jó felszolgáló ért a borokhoz, ételekhez, legalább 2 nyelven beszél, minden korosztálynak meg tud felelni, mindig mosolyog és mindent megtesz azért, hogy a vendég boldogan távozzon. A tanulói éveim után elkerültem Zalaegerszeg legjobb éttermébe és a gyakorlatban is sikerült tudásomat kamatoztatni, tovább fejlődni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy hamarosan ezen a helyen, ilyen fiatalon főpincéri posztot kapok!

Élveztem a felelősséget, ami a posztommal járt, különböző rendezvényeken a sürgés-forgást.

Kis idő elteltével viszont azt éreztem többre vágyom és kedvesemmel nyakunkba vettük a nagyvárost. A kezdeti nehézségeket leküzdve szívtam magamban a szakma legjavát a méltán híres budai Déryné bisztróban, amit állítok, hogy Magyarország legjobbja szerviz szempontjából. Itt folyamatosan tanultam, minden apró fortélyt megmutattak és átadtak nekem. Teljesült az a misszióm, hogy aki az én asztalomhoz ül az csakis széles mosollyal és jóllakva távozzon.

Eljutottam arra a szintre, hogy ebben a bisztróban a legjobbak közé soroltak, hírem ment a városban. Ezt követően érkezett egy ajánlat, ami még nagyobb előrelépést hozott, az első osztályú Biarritz étterem üzletvezetője lettem.

Egy fiatal magyar vagyok, akinek esze ágában sincs elmenni külföldre, hiszen az elszántságommal megtaláltam a számításaimat itthon. Szeretném azt elérni, hogy a felszolgálás újra egy megbecsült szakma legyen. Úgy gondolom, sokan elfelejtik, hogy a felszolgáló az összekötő kapocs a vendég és az ételek között és mennyi múlik a felszolgálás minőségén.”

Share and Enjoy !

Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares