Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

A sárgabaracklekvár főzése mellett, készítettem ebből a fenséges gyümölcsből egy rendkívül egyszerű, gyorsan kikeverhető gyömbéres-sárgabarackos mini muffint. Mondanom sem kell, amilyen gyorsan elkészült, olyan gyors ütemben el is fogyott.

Mini formákat használtam, mert a múltkori meggyes muffinokat, vegyesen tettem normál és mini formákba, és a család megállapította, hogy a mini formákban készültek sokkal finomabbak lettek. Igaz, annak egy kicsit másabb volt a tésztája. De egy következő posztban meg is mutatom őket. Sőt készültek szilvás-csokis muffinok is. Egyik jobb volt mint a másik 🙂

Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

Hozzávalók 36 db  mini muffin formához (kb. 16 db normál):
25 dkg sima liszt
15 dkg magozott sárgabarack
15 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
1,75 dl joghurt (kis doboz)
2 db tojás
1 dl olaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.

A nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük: a tojásokat a baracklekvárral, joghurttal, olajjal, vaníliával.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és őrölt gyömbérrel.

Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

Gyors, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, de csak annyira, hogy a liszt átnedvesedjen, ne maradjon benne száraz rész.

A legvégén pedig beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.

A masszával háromnegyedig töltjük a formákat és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsültek kivesszük a sütőből és még forrón meghintjük őket porcukorral, majd kivéve őket a sütőformából, szellős helyen hűlni hagyjuk.

Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin
Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares