Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

A sárgabaracklekvár főzése mellett, készítettem ebből a fenséges gyümölcsből egy rendkívül egyszerű, gyorsan kikeverhető sárgabarackos muffint egy kis gyömbér ízesítéssel. Mondanom sem kell, amilyen gyorsan elkészült, olyan gyors ütemben el is fogyott.

Mini formákat használtam, mert a múltkori meggyes muffinokat, vegyesen tettem normál és mini formákba, és a család megállapította, hogy a mini formákban készültek sokkal finomabbak lettek. Igaz, annak egy kicsit másabb volt a tésztája. De egy következő posztban meg is mutatom őket. Sőt készültek szilvás-csokis muffinok is. Egyik jobb volt mint a másik 🙂

Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

Hozzávalók 36 db  mini muffin formához (kb. 16 db normál):
25 dkg sima liszt
15 dkg magozott sárgabarack
15 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
1,75 dl joghurt (kis doboz)
2 db tojás
1 dl olaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.

A nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük: a tojásokat a baracklekvárral, joghurttal, olajjal, vaníliával.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és őrölt gyömbérrel.

Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

Gyors, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, de csak annyira, hogy a liszt átnedvesedjen, ne maradjon benne száraz rész.

A legvégén pedig beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.

A masszával háromnegyedig töltjük a formákat és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsültek kivesszük a sütőből és még forrón meghintjük őket porcukorral, majd kivéve őket a sütőformából, szellős helyen hűlni hagyjuk.

Gyömbéres-sárgabarackos mini muffin

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás