Zöldfűszeres gombaraguval töltött, tönkölylisztes palacsinta

Ez a palacsinta, most a sós vonalat képviseli, egy finom, tejszínes-gombaraguval, ami a zöld fűszerektől, friss és élénk ízvilágú. A tönkölylisztnek köszönhetően pedig, egészségesebb, mint a hagyományos, fehér lisztből készült változat, mivel fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma kiemelkedő.

Gyorsan elkészíthető és nagyon tápláló, finom étel. Míg a bekevert palacsintatészta pihen, addig a belevaló gombaragu is elkészül.

Érdemes a gombát vékonyabb szeletekre vágni és megpirítani a zsiradékon, mert így sokkal intenzívebb íze lesz a raguban.

Tejszínes, zöld fűszeres gombával töltött, tönkölylisztes palacsinta

Hozzávalók:
25 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
5 dkg rozsliszt
2 db tojás
4 dl tej (házi)
3-4 dl szódavíz
1 teáskanál só
1 dl olaj

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima, palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.

A töltelékhez:
50 dkg gomba
3 szál újhagyma
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
2 dl tejszín
2 ág friss oregánó
6-8 levél bazsalikom
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor metélőhagyma
ízlés szerint só, bors

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, szeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel és az egészet összeforraljuk.
Végül, az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem főnek el.

A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás