Tejszínes spagetti, füstölt pisztránggal, édesköménnyel

Csak sejtésem volt róla, hogy a füstölt pisztráng, nagyon jó páros lesz az édesköménnyel, mikor az üzletben megláttam és eldöntöttem, hogy ez épp jó lesz vacsorára. Nagyon jó választás volt és a tejszínes mártással isteni finom lett. A füstölt pisztráng kellemes zamatával jól párosul, az édeskömény ánizsos frissessége.
Könnyű, gyors és még finom is, kell ennél több?

Tejszínes spagetti, füstölt pisztránggal, édesköménnyel

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg füstölt pisztráng filé
20 dkg spagetti tészta
1 db közepes méretű édeskömény
1 db nagyobb póréhagyma
1 kisebb sárgarépa
1,5 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanálnyi kezeletlen citromhéj
2 dkg vaj
1-2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
3-4 tekerésnyi, frissen őrölt feketebors,
rózsabors, koriander és szegfűbors keveréke

Elkészítés:
Először egy nagyobb fazékban, kevés sóval, vizet forralunk a tésztának.

Míg a víz felforr, addig az édesköményt a póréhagymával együtt, vékonyan felszeleteljük, a sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük.

Egy nagyobb serpenyőben vajat hevítünk kevés olívaolajjal, beletesszük a zöldségeket, kissé megsózzuk, megpirítjuk, majd a bort aláöntve, megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy maradjon roppanós a zöldség!

Közben a lobogó sós vízben “al dente” azaz, fogkeményre főzzük a spagettit.

A halat ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük, közben átnézzük, ha szálkát találunk eltávolítjuk.
A zöldséghez adjuk a halat, (vigyázva, nehogy összetörjük), összeforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, meghintjük a frissen őrölt bors keverékkel és egy kevés, vékony csíkokra vágott, citromhéjat is beleteszünk.

Néhány perc alatt összeforraljuk és a kifőtt spagettivel tálaljuk. Tálaláskor néhány csepp citromot is tehetünk rá.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás