Ez a kókuszos tejberizs, mangóval nagyon egyszerű, friss és ízletes. A színe, mint a meleg napsütés, az ízei a karibi ízvilágot idézik, teljesen feldobja az ember kedvét amire ilyenkor, ősszel szükségünk is van.
A kisfiamnak a kókuszos tejberizs nagyon ízlett, viszont a mangóval nincs kibékülve. Sajnos, nagyon kevés gyümölcsöt szeret. De talán, azért még várható, hogy változni fog az ízlése. 🙂 Legalábbis reménykedem. A páromnak is és nekem is kifejezetten ízlett ez az ízpárosítás, mert így sokkal izgalmasabb a hagyományostól.

Hozzávalók 4 személyre:
1 db érett mangó
20 dkg kerek szemű rizs
10 dkg kókusz reszelék
4 dl tej (házi)
4 dl kókusztej (konzerv)
5 dkg vaj
10 dkg barna nádcukor
1 tk. vanília kivonat
1 evőkanál rum
csipet só
Elkészítés:
A rizst többször, hideg vízzel átöblítjük, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a vajat, sót, és a cukrot. Mikor a víz már elfőtt, (magába szívta) hozzáadagoljuk a tejet, a kókusztejet, rumot és a vaníliát. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük, majd félretesszük hűlni.
A mangót megmossuk, majd felkockázzuk, (félre teszünk a tetejére egy keveset) és botmixerrel pépesítjük.
Mikor a rizs meghűlt, poharakba rétegezzük a mangópéppel, a tetejükre teszünk a mangó kockákból és megszórjuk kókuszreszelékkel, majd behűtve tálaljuk.
Szia! Ezt mi is nagyon szeretjük, igaz én kicsit másképp készítem. 🙂 A kókusztejberízsnek fantasztikus íze van, de nálunk is a mangó volt a “feketebárány”. 😀
Szia!
Nálunk annyira a gyereknek nem jött be, mert a mangó nem igazán ízlett neki. Viszont a kókuszos tejberizst az szereti:) Pedig, mikor kisebb volt simán megette ugyanezt a kombót.
Szoktam kókuszdióból is készíteni, kiszedem a húsát és tejjel, vagy vízzel összeturmixolom, egy éjszakát állni hagyom és úgy főzöm a rizzsel.