Csokoládé és lime mousse, málnával és balzsamecettel

A hagyományos, karácsonyi desszerteken, a bejglin, a zserbón és a mézeseken kívül, ilyen csokoládé és lime mousse-t is készíthetünk az ünnepi asztalra. A vendégek és a családtagok örömére. Senkit ne tévesszen meg a címe, nem olyan bonyolult, igazából ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű, gyümölcsös-csokis hab, amit különlegessé tehetünk azzal, hogy szép üvegpoharakban tálaljuk egy kis gyümölccsel és mentával.

Csokoládé és lime mousse, málnával és balzsamecettel

Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg étcsokoládé
15 dkg málna (fagyasztott)
4 dkg vaj
4 db friss tojás
4 evőkanál cukor
1 evőkanál porcukor
2,5 dl tejszín
1,5 lime kifacsart leve
1 lime reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál kukorica keményítő
2 evőkanál tej
1-2 evőkanálnyi balzsamecet
4-5 menta levél

A lime mousse-hoz egy kisebb edényben 2 tojássárgáját, 2 dkg vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 teáskanál keményítővel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a reszelt héját és 2 evőkanálnyi tejet. Majd elkezdjük melegíteni és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A csoki mousse-hoz a csokoládét kockákra törjük és gőz fölött, 2 dkg vajjal felolvasztjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kissé lehűlni.
2 tojássárgáját két evőkanál cukorral fehéredésig, habosra keverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a felét hozzáadjuk a csokihoz, a másik felét pedig a limehoz.

A tejszínt a vanília kivonattal és egy kanál porcukorral habbá verjük. A felét szintén a csokihoz, a másik felét a limehoz keverjük.

A kétféle mousse-t ízlés szerint poharakba töltjük a málnával, majd behűtjük minimum két órára. de ha egy éjszakát a hűtőben hagyjuk akkor a legjobb. Tehetjük egy-egy dobozba és miután lehűlt fagylaltos kanállal adagoljuk tányérokra. Tálaláskor megdíszítjük lime szelettel, málnával, mentával és meglocsoljuk balzsamecettel.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás