Rozmaringos csirke vagdalt, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával

Nos, ismét SPAR Chef verseny és az elmaradhatatlan 5 kötelező alapanyag. A 6. kör hozzávalói: csirkemell filé, főzőtejszín, Tokaji száraz fehérbor, Ráma margarin, virágméz. Ezekből az alapanyagokból alkottam meg ezt az ételt. Elkészítését tekintve, rendkívül egyszerű és ami még inkább javára válik az, hogy nagyon gyorsan elkészül és még finom is!

Rozmaringos csirke vagdalt, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 db zsemle
tej

bors
1 ág rozmaring
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A zsemlét tejbe áztatjuk. A csirkemell filét ledaráljuk a vöröshagymával, fokhagymával és a kinyomkodott zsemlével. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy ágacska rozmaringról lecsipegetjük a leveleket és aprítva a darált húshoz adjuk. Hozzáadunk egy tojást, egy evőkanálnyi olívaolajat és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel, evőkanálnyi golyókat formázunk, és darált dió, zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, majd forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

Rozmaringos csirke vagdalt, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával

A mézes káposztához:
80 dkg fehér káposzta
1 db sárgarépa
2,5 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál méz
2 dkg vaj (margarin)
0,5 dl olívaolaj

bors

A káposztát és egy szál sárgarépát vékonyra vágva, vaj (margarin) és olívaolaj keverékén pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál mézet és felöntjük a fehérborral és készre pároljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.

Miután a fasírt megsült, basmati rizzsel és a tejszínes-mézes káposztával tálaljuk, amit megszórunk egy kevés darált dióval.




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás