Epres süti fehér csokoládéval, egyszerű, gyors és nagyon finom, talán ezekkel a jelzőkkel lehet legjobban jellemezni ezt a sütit. Igazi “keverem-kavarom és már sül is” típusú desszert, amit akár még munka után is, könnyűszerrel elkészíthetünk a család nagy örömére. Akár egy gyors vendégvárónak is beillik. A tésztája puha és szaftos a vajtól és az epertől, a gyümölcs ízéhez pedig jól passzolnak az apró, fehér csokoládé darabkák.  

"<yoastmark
Epres süti fehér csokoládéval
Ezt a fajta sütit nagyon szeretem készíteni, mert nem túl bonyolult, ellenben jól variálható a különféle gyümölcs, fűszer és csoki párosítással.

A sütemény tésztája olyan mint egy korábbi sütim, a fahéjas-rumos szilvás pite receptje. Azért is kedvelem az ilyen recepteket, mert a nyári hőségben semmi kedvem sincs órákig a sütő előtt álldogálni, de mégis tudok olyat készíteni amivel a család is elégedett. 

Hozzávalók 22 cm-es pite formához:
13 dkg finomliszt
13 dkg cukor
10 dkg puha vaj
3 db tojás
5 dkg fehér csokoládé
1/2 csomag sütőpor
1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
1 teáskanál vanília kivonat
kevés porcukor a tetejére
25 dkg friss eper
friss menta levelek

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piteformát kivajazzuk és kiszórjuk kevés liszttel.

2. Az epret megmossuk, eltávolítjuk a csumájukat és nagyjából egyforma darabokra vágjuk.

3.A fehér csokoládét kisebb darabokra vágjuk.

Epres süti fehér csokoládéval
Epres süti fehér csokoládéval

4. A puha vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a citromlevet is.

5. Végül, alaposan elkeverjük benne egyenletesen a sütőporral elkevert lisztet.

6. A kész masszát belesimítjuk az előkészített formába, majd a tetejét sűrűn kirakjuk a feldarabolt eperrel és csokoládé darabkákkal. Egyenletesen meghintjük a tetejét porcukorral.

"<yoastmark
Epres süti fehér csokoládéval

7. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Mialatt megsül, a tetejére szórt porcukor finoman rákaramellizálódik, ettől még finomabb lesz a végeredmény.

Tálaláskor díszítsük mentalevelekkel és kínáljuk friss eperrel, esetleg tejszínhabbal, de jól illik hozzá a vaníliasodó, vagy nagyobb melegben akár a vaníliafagylalt is.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares