Mint a te főztöd. De mi főztük! – szól a reklám szlogen a FRoSTA termékek hirdetésében. 

Az elmúlt hetekben a trnd tesztelői közösség tagjaként lehetőségem nyílt kipróbálni, illetve megkóstolni családommal a márka néhány termékét.

Nem sűrűn szoktam félkész és készételeket venni, mert mindíg frissen főzök itthon a családomnak. Odafigyelek arra, hogy jó minőségű alapanyagokat, természetes összetevőket használjak. Kerülöm a mesterséges adalékanyagokat, az ultrafeldolgozott élelmiszereket.  Ezért, már a termékek leírásában szereplő kulcs kifejezések meghozták a kedvemet a kóstoláshoz. Kíváncsian vettem részt ebben a tesztelésben.

A márka “100% természetes íz”  programja garantálja például azt, hogy sem az alapanyagaik, sem pedig a készételeik nem tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, sem ételszínezékeket, sem pedig mesterséges aromákat.

Hogy ezek mit is takarnak pontosan? Azt, hogy színezékmentes vajat, csomósodásgátló anyag nélküli sót, kémiailag nem módosított keményítőt használnak az ételek előállításához.

FRoSTA terméktesztelő csomag

 

A tesztelő csomag egy ízléses és praktikus hűtőtáskában érkezett, a tartalma pedig mint a képen is látható: FRoSTA arany halrudak 450g, FRoSTA hal steak 250g, FRoSTA mexikói stílusú csirkés étel 450g, FRoSTA paella 400g, FRoSTA aprított spenót 450g.

Frosta hal steak
FRoSTA hal steak
Először a hal steaket készítettem el.

Ati fiam kérésére zöldborsópürével, hasábburgonyával és egy jó adag salátával. A halat előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt lemezen sütöttem a dobozon lévő utasítás alapján. Ami így szerintem kissé túlsült. Bár minden sütő más és más. A hal hófehér húsa finom volt, enyhe ízű. Aki nincs oda a halas ételekért, ahogyan én sem, az tudja, hogy mit jelenet az, hogy “nincs erőteljes hal íze”. Panírja ropogós és finoman fűszerezett. Atinak kifejezetten ízlett, bár Ő nagy hal rajongó, sokkal több féle halat fogyaszt mint én, így nagyobb tapasztalattal rendelkezik a halételek tekintetében.

A következő termék a paella volt, ami egy spanyol stílusú készétel rákkal, alaszkai tőkehalfilével, zamatos csirkemellfilével és rizzsel. Pillanatok alatt elkészíthető egy serpenyőben. Mennyisége egy megtermett embernek kevés, de egy normál étkű embernek szerintem tökéletes.

Összességében finom volt, bár itt megint csak az én ízlésem miatt, nem tudok objektív véleményt írni, mivel nem szeretem sem a halat, sem a rákot. Atinak és a páromnak viszont tetszett. Sajnos erről nem készült fotó.

 

Ezután következett a mexikói stílusú készétel csirkemellfilével, ropogós zöldségekkel és rizzsel.

Az étel tényleg pillanatok alatt elkészíthető, úgy ahogyan a csomagoláson szerepel, 11 perc serpenyőben. Az íze nagyon finom, kellemesen fűszerezett, a cayenne borstól enyhén csípős, a zöldségek roppanósak, a rizs is kellően puha, nem száraz, nem ragacsos. A hús, zöldség és rizs arány jól összeállított.

Frosta Mexikói stílusú csirkés étel
FRoSTA Mexikói stílusú csirkés étel

Ezután következtek az arany halrudak, ropogós panírban, amelynél fontos megjegyezni, hogy MSC tanúsítvánnyal rendelkező fenntartható halászatból származó, alaszkai tőkehalból készül. Ugyan úgy, ahogyan a fentebb említett hal steak is.

Kóstoláskor a gyermekem első megjegyzése az volt, hogy nagyon jól egyben van a hal a panírban és nagyon finom. A 15 darabos családi csomag tartalmát majdnem egyedül ő ette meg, annyira ízlett neki. A hal mellé a “kötelező” hasábburgonyát készítettem és a másik teszt termékből az aprított spenótból készítettem egy kis tejszínes mártást a hal mellé.

Frosta arany halrudak, ropogós panírban
FRoSTA arany halrudak, ropogós panírban

 

Végül pedig a vágott spenótot vettem górcső alá, ami a FRoSTA saját termőföldjeiről származik és a betakarítás után azonnal feldolgozásra kerül, felaprítják és lefagyasztják. Elkészítését tekintve nem bonyolítottam túl. Kiengedés után serpenyőben vajon átfuttattam, sóval, borssal és friss fokhagymával fűszereztem. Egy részéből, ahogy fent említettem, a halrudak mellé tejszínnel mártást készítettem belőle.

Másik részét pedig friss vajas tésztába töltöttem feta sajttal és kis párnákat sütöttem szezám maggal meghintve. Ez nagyon tetszett a családnak.

A spenót friss íze nagyon kellemes volt mind a tejszínes mártásban, mind pedig a sós sütemény töltelékeként is.

FRoSTA vágott spenót
(spenótos-fetás párnák)

Összegezve a tesztelés finom ízekkel, gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételekkel telt. Örülök, hogy részt vehettem ebben a tesztelésben és megismerhettem a FRoSTA fagyasztott termékei közül néhányat. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben kifogom próbálni a márka többi termékét is. A tapasztalatok alapján tényleg pont mintha én főztem volna…

#frosta #EgyszerűenFinom #trndprojekt #reklám @trndhungary @frosta_hu

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares