Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fűszeres burgonyával, zöld salátával

Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fűszeres burgonyával, zöld salátával

Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell filé
1 db friss gyömbér reszelve kb. 2-3dkg
4 gerezd fokhagyma
60 dkg újburgonya
1/2 fej jégsaláta
1/2 csomag hónapos retek
1/2 kígyó uborka
2 db paradicsom
2 szál újhagyma

bors
pirospaprika
őrölt kömény
olívaolaj

A reszelt gyömbért és a fokhagymát, a borsot, pirospaprikát belekeverem 1 dl olívaolajba.
A csirkemelleket szeletekre vágom, mindkét oldalukat jól bedörzsölöm a fűszeres olajjal és egy kicsit állni hagyom, addig elkészítem a salátát. A zöldségeket megmosom, megtisztítom, a jégsalátát összetépkedem, az újhagymát vékonyan felszeletem, a többi zöldséget nagyjából egyforma darabra vágom. Fűszerezem sóval, borssal, meglocsolom pici olívaolajjal.
A burgonyákat megmosom, kefével jól megsikálom majd cikkekre vágom, beleteszem egy tepsibe, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel, pirospaprikával jól megfűszerezem, meglocsolom olívaolajjal. Sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.
A csirkemell szeleteket sütés előtt sózom, serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat megsütöm.
A friss salátával tálalom.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás