Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással

Ez a finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető halétel, tökéletes választás lehet  ebédre, vagy vacsorára. A sült hal pillanatok alatt elkészíthető, a gombamártás pedig nagyon jó kísérője a selymes tejszínnel és az illatos kakukkfűvel.

Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással

Hozzávalók:
4 szelet fehér húsú tengeri halfilé
50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
2-3 ág friss kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem

fehér bors
liszt
vaj, olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
A halszeleteket sózom, borsozom, reszelt fokhagymával megkenem, mindkét felüket lisztbe forgatom.
Serpenyőbe teszek egy darabka vajat, miután felforrósodott hozzáöntök egy kis olívaolajat. Beleteszem a halszeleteket és oldalanként 3-4 perc alatt, mindkét felüket arany barnára sütöm.
A hagymát és a gombát megtisztítom, szeletelem, vajon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított kakukkfüvet és petrezselymet, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , ,

0 thoughts on “Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással

  1. Vicuska 2011-08-17 13:06 Reply

    Nagyon finomnak tűnik, szeretem a kakukkfű illatát, ízét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás