Kelkáposzta tekercsek sajtmártással

Ha szeretitek a kelkáposztát, ajánlom ennek az ételnek a kipróbálását. A titka a ropogós szalonnában és a fűszeres sajtmártásban rejlik. Érdemes egyszer elkészíteni.

Kelkáposzta tekercsek sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:
8 db kelkáposzta levél
2 db csirkemell filé
8-10 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma reszelve
só, fehér bors
frissentartó fólia

A sajtmártáshoz:
3 dkg vaj
1,5 evőkanál liszt
2,5 dl tej
10 dkg sajt(könnyen olvadó)ízlés szerint
friss petrezselyem aprítva
só, fehér bors

Elkészítés:
A kelkáposzta leveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük. A levelek vastagabb erét kivágjuk, majd forrásban levő sós vízben 5 percig főzzük, egyesével kivesszük és hideg vízben lehűtjük. Így megőrzik szép élénk színüket. Miután lehűltek, egyenként akkora darab fóliára tesszük, amekkorára bőven ráfér, hogy amikor feltekerjük, jól be tudjuk csomagolni. A csirkemelleket középen elfelezzük, majd a tenyerünket ráfektetve két vékony szeletre vágjuk. Ráhelyezzük egyenként a vékony szeleteket a kellevelekre, sózzuk, borsozzuk és a reszelt fokhagymával is megkenjük, majd erre tesszük a bacon szeleteket, és meghintjük aprított petrezselyemmel. Feltekerjük a leveleket és jó szorosan beletekerjük a fóliába, két végüket cérnával megkötjük, hogy az ízek ne tudjanak kiszökni főzés közben. Ugyanabban a vízben, amiben a kelleveleket előfőztük, fél óra alatt megfőzzük a csomagokat.
Amíg főnek a tekercsek addig elkészítjük a sajtmártást.
A sajtmártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást (besamel) készítünk, majd forró tejjel felengedjük, belemorzsoljuk vagy belereszeljük a sajtot, attól függ milyen típusú sajttal készítjük. Lassú tűzön addig forraljuk gyakori kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Majd a végén aprított petrezselymet teszünk bele.
Miután a tekercsek megfőttek, kivesszük őket a vízből,eltávolítjuk róluk a fóliát és forró serpenyőben két-három szelet bacon zsírján megforgatjuk. Majd a sajtmártással tálaljuk és a sült szalonnával díszítjük. Köretként főtt, barna rizst adhatunk hozzá.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás