Már nagyon várom a hétvégét!!! Mivel, imádom a lusta reggeleket, mikor nem kell korán kelni, rohanni, hanem ráérősen nyújtózkodhatunk az ágyban. A gyerek odabújik megpuszil, megölel és azt mondja “Jó reggelt Anya, jó reggelt Apa!” mert Ő külön-külön mindkettőnknek mondja, azzal a huncut mosolyával, amivel, olyan jó kedvet tud teremteni, hogy az ember szárnyakat kap. Ilyenkor persze, (mindig!:) kényeztetni kell. Mivel mással, mint egy nagyon finom reggelivel, amit a kis válogatós is nagyon szívesen fogyaszt. Ilyen reggeli, ez a édes bundás kalács, mézzel.
Hozzávalók 2 személyre:
4-6 szelet szikkadt kalács
2 db tojás
1 evőkanál barna nádcukor
0,5 dl tej (ha lehet, házi)
1-2 csepp vanília kivonat vagy 1 mokkáskanál vaníliás cukor
2-3 evőkanál méz
1 teáskanálnyi kezeletlen citrom reszelt héja
2 evőkanál olaj
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat alaposan felverjük a vaníliával, cukorral, tejjel, és a sóval. Majd belereszeljük a citromhéjat is. Serpenyőben olajat hevítünk, a kalácsokat megforgatjuk az édes tojásban és közepes lángon, nehogy hirtelen megégjenek, mindkét felüket szép, aranybarnára sütjük.
Tálaláskor, adhatunk hozzá, bármilyen gyümölcsöt, jelen esetben almaszeleteket, a tetejére pedig, mézet csurgatunk.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
En ezt zsemlevel keszitem, szeletekre vagom (kisujjnyira) ugyanigy elkeszitem a tejet, de nem megmartom benne, hanem hagyom, hogy atitatsa a zsemleszeleteket, es ugy sutom. Nagyon szeretjuk, meg anno anyamtol tanultam. Kiflibol is csinalok hasonlot, de az a sutoben tortaformaban sutom, termeszetesen kozte gyumolccsel, vagy aranymazsolaval.
Kedves Valéria!
Elnézést kérek, de csak most látom a hozzászólását. Igen, ez a zsemlés verzió is nagyon jól hangzik és a kifli is, szuper ötlet a szikkadt pékárú felhaználásához 🙂