Édes bundás kalács, mézzel

Már nagyon várom a hétvégét!!! Mivel, imádom a lusta reggeleket, mikor nem kell korán kelni, rohanni, hanem ráérősen nyújtózkodhatunk az ágyban. A gyerek odabújik megpuszil, megölel és azt mondja “Jó reggelt Anya, jó reggelt Apa!” mert Ő külön-külön mindkettőnknek mondja, azzal a huncut mosolyával, amivel, olyan jó kedvet tud teremteni, hogy az ember szárnyakat kap. Ilyenkor persze, (mindig!:) kényeztetni kell. Mivel mással, mint egy nagyon finom reggelivel, amit a kis válogatós is nagyon szívesen fogyaszt. Ilyen reggeli, ez a édes bundás kalács, mézzel.
Előző nap sütött fonott kalácsból, mézzel és alma szeletekkel. Persze, nem kell megvárnunk vele a hétvégét! Nagyon hamar elkészül, ugyan úgy, mint bármelyik, reggelire készített szendvics.

Édes bundás kalács, mézzel
Édes bundás kalács, mézzel

Hozzávalók 2 személyre:
4-6 szelet szikkadt kalács
2 db tojás
1 evőkanál barna nádcukor
0,5 dl tej (ha lehet, házi)
1-2 csepp vanília kivonat vagy 1 mokkáskanál vaníliás cukor
2-3 evőkanál méz
1 teáskanálnyi kezeletlen citrom reszelt héja
2 evőkanál olaj
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat alaposan felverjük a vaníliával, cukorral, tejjel, és a sóval. Majd belereszeljük a citromhéjat is. Serpenyőben olajat hevítünk, a kalácsokat megforgatjuk az édes tojásban és közepes lángon, nehogy hirtelen megégjenek, mindkét felüket szép, aranybarnára sütjük.
Tálaláskor, adhatunk hozzá, bármilyen gyümölcsöt, jelen esetben almaszeleteket, a tetejére pedig, mézet csurgatunk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Valeria Kovacs

    En ezt zsemlevel keszitem, szeletekre vagom (kisujjnyira) ugyanigy elkeszitem a tejet, de nem megmartom benne, hanem hagyom, hogy atitatsa a zsemleszeleteket, es ugy sutom. Nagyon szeretjuk, meg anno anyamtol tanultam. Kiflibol is csinalok hasonlot, de az a sutoben tortaformaban sutom, termeszetesen kozte gyumolccsel, vagy aranymazsolaval.

    1. Kedves Valéria!
      Elnézést kérek, de csak most látom a hozzászólását. Igen, ez a zsemlés verzió is nagyon jól hangzik és a kifli is, szuper ötlet a szikkadt pékárú felhaználásához 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás