Előző nap sütött fonott kalácsból, mézzel és alma szeletekkel. Persze, nem kell megvárnunk vele a hétvégét! Nagyon hamar elkészül, ugyan úgy, mint bármelyik, reggelire készített szendvics.
Hozzávalók 2 személyre:
4-6 szelet szikkadt kalács
2 db tojás
1 evőkanál barna nádcukor
0,5 dl tej (ha lehet, házi)
1-2 csepp vanília kivonat vagy 1 mokkáskanál vaníliás cukor
2-3 evőkanál méz
1 teáskanálnyi kezeletlen citrom reszelt héja
2 evőkanál olaj
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat alaposan felverjük a vaníliával, cukorral, tejjel, és a sóval. Majd belereszeljük a citromhéjat is. Serpenyőben olajat hevítünk, a kalácsokat megforgatjuk az édes tojásban és közepes lángon, nehogy hirtelen megégjenek, mindkét felüket szép, aranybarnára sütjük.
Tálaláskor, adhatunk hozzá, bármilyen gyümölcsöt, jelen esetben almaszeleteket, a tetejére pedig, mézet csurgatunk.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
Vélemény, hozzászólás?