Egy nagyon egyszerű és finom sonkás-tormás krémmel töltött tojás, bazsalikommal ízesítve receptjét hoztam húsvétra. Jól mutat az ünnepi asztalon, de egy pirítós mellé reggelire is, amikor nem kell rohanni, mikor ráérünk és kicsit több időt tudunk fordítani a reggeli elkészítéséhez.
Ugyan úgy, mint a kolbászos krémmel töltött tojásokat is készíthetjük bármikor hétköznapokon is, ha színesíteni szeretnénk az étkezésünket.
3 db tojás
2 vékony szelet házi, füstölt, főtt sonka
1 evőkanál ecetes tormakrém
1 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
5-6 levél friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.
Kedves Vera! Szeretnélek egy játékra meghívni, ha van kedved hozzá!Puszi!
Szia Ani!Megnézem, köszi:)