Az alma mellett, a körtét is nagyon szeretjük sütemények töltelékeként. Akár, ilyen körtés-mandulás mini rétes mini rétesbe egy kis mandulával. Vajas-leveles tésztából, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom, mutatós desszert, akár vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók:
1 csomag vajas-leveles tészta
4 db kisebb vilmoskörte
1 db tojás
1,5 dl tejföl
5 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg szeletelt mandula
2 evőkanál búzadara
Elkészítés:
Nálam azért lettek mini rétesek, mert nem egy nagyobb vajas-leveles tésztába töltöttem, hanem több kisebb lapból állót használtam.
A körtéket meghámozva negyedeljük, eltávolítjuk a magházukat, és vékony szeletekre vágjuk.
A tejfölt elkeverjük a cukorral.
A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk. Megkenjük az édes tejföllel, meghintjük fahéjjal és egy kevés búzadarával.

A körteszeleteket elegyengetjük a felületén, majd a két szélét behajtva, lazán feltekerjük, mint a bejglit.
A tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk a szeletelt mandulával. Hústűvel szurkáljuk meg egy pár helyen, így nem reped szét sülés közben.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük, hogy a mandula megpiruljon.
Miután megsült, szeletelve kínáljuk.
Még több, ehhez hasonló, vajas-leveles tésztából készülő finomság:
Mézes-gyömbéres almakrémleves, vaníliás minirétessel
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’