Recept ötletek a karácsonyi menühöz. Minden családnak megvan a hagyományos, karácsonyi menüje. Ez nálunk sincs másképp, a szokásos orjaleves, szabolcsi töltött káposzta, diós és mákos bejgli, hatlapos krémes és zserbó nélkül, nem is tudnánk elképzelni az ünnepet.
Viszont, szeretek egy-két újdonságot is készíteni, hogy változatosabbá tegyem a karácsonyi menüsort. Mert ugyebár az ünnep nem csak egy napból áll…. Éppen ezért, összeállítottam egy kis ízelítőt a receptjeimből. Ma az előételekből és levesekből válogattam, holnap hozom a főételeket.
A képekre kattintva olvashatóak a receptek.
Előétel, leves:
Nagyon finom étel, látványa pedig szemet gyönyörködtető. Ha valalmi igazán különlegessel szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket, akkor ezt mindenképp próbáljuk ki.

A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.

Ez az előétel, igazán ünnepi nyitánya lehet a karácsonyi vacsorának. Úgy gondolom, a libamáj különleges mivoltát nem kell hangsúlyoznom, büszkék lehetünk erre a kiváló Hungarikumra.

A fejtett babból készült ételek ilyenkor, a hideg idő beálltával, nagyon népszerűek itthon, mint ez a babkrémmel töltött gőzgombóc, paprikás sajtmártással.

Ez nem a hagyományos ököruszályleves, hanem egy gazdag ízvilágú, zöldséges húsleves.

A húsleves, legyen az tyúk, sertés, vagy akár marha húsból készült, általában ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra.

Ezt a finom kapros-tejszínes bárányragulevest készíthetjük akár az ünnepi menü részeként is, vagy más alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága.

Jól esik, ez a gyorsan elkészíthető finom és tápláló, forró zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával. Átmelegíti testünket, lelkünket.

Érdemes kipróbálni, már csak azért is, mert az alma és a kakukkfű annyira jól passzolnak egymáshoz, a kétféle sajt pedig felteszi az i-re a pontot.

Nagyon kellemes készülődést kívánok!
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’