Marhahús falatkák és fűszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával

Marhahús falatkák és fűszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával

Marhahús falatkák és fűszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával
Marhahús falatkák és fűszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával

Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz fűszeres camembert sajt (bármilyen lehet)
40 dkg darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma
pici darált kömény
1 tojás
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
szezámmag
olaj a sütéshez

A salátához:
4 db kivi
1/2 fej (kis) jégsaláta
1 szál újhagyma
2 db hónapos retek
1/2 kígyóuborka
2 cm-es darab friss gyömbér
1/2 citrom leve
pici extra szűz olívaolaj
pici só, bors

Elkészítés:
A  marhahúst  ledarálom a füstölt szalonnával, a hagymával és a fokhagymával, hozzáadom a tojást, ízesítem a fűszerekkel sóval, borssal, pici darált köménnyel és jól összegyúrom. Miután összeállt, golyókat, vagy kisebb rudakat formázok és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
A camembert sajtot felszeletelem, mindkét felüket zsemlemorzsába forgatom és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm (tálalás előtt, hogy minél frissebb legyen). A sajt fordításánál ügyeljünk arra, hogy a lapáttal gyorsan forgassuk meg, hogy a forró sajt belülről ne folyjon ki.

A salátához a kiviket meghámozom, gerezdekre vágom, a belső keményebb fehér részt kivágom, össze tépkedem a jégsalátát. A retket, és az uborkát felkarikázom, az újhagymát oldalirányban, hogy szép hosszúkás szeletek legyenek, felvágom. A gyömbér darabot apróra vágom, vagy le is reszelhetjük és az összes hozzávalót óvatosan összekeverem egy tálban, enyhén sózom, borsozom, ráfacsarom a citrom levét és finoman meglocsolom olíva olajjal. Mikor tálalom még egyszer óvatosan összeforgatom.
Akinek ez nem elég tartalmas barna rizst is kínálhat hozzá.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás