Mézes-gyömbéres sárgarépafánk, édes joghurttal

Ez a mézes-gyömbéres sárgarépafánk, édes joghurttal nagyon gyorsan elkészíthető, érdekes, szokatlan, de nagyon finom, így tudom jellemezni. Érdemes kipróbálni, mert kifejezetten jó kis desszert.

Szeretem az ilyen egyszerű desszerteket, mert bármikor, pillanatok alatt elkészíthető. A méz és a gyömbér jól ízesíti a tésztát, míg a tálaláshoz használt joghurt pedig frissíti a végeredményt.

Mézes-gyömbéres sárgarépafánk, édes joghurttal
Mézes-gyömbéres sárgarépafánk, édes joghurttal

Hozzávalók 4-6 személyre:
50 dkg sárgarépa
50 dkg alma
35 dkg liszt
2 tojás
4 evőkanál méz
2 dl édes joghurt
1/2 citrom reszelt héja
kis darab friss gyömbér (2 cm-es darab)
10 g  sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
olaj a sütéshez
porcukor

Elkészítés:

Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk. Az almát nagyobb, míg a sárgarépát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük.

Ezek után az almát jól kinyomkodjuk és hozzátesszük a reszelt sárgarépához, ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet, a két tojást, a mézet, a reszelt gyömbért, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és az egészet fakanállal jól összekeverjük.

Ha a massza híg lenne, akkor pici lisztet adunk még hozzá.

Forró olajba, kanállal kis fánkokat szaggatunk és minkét felüket aranybarnára sütjük. Mikor megsültek papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat róluk. Porcukorral meghintve, édes joghurttal tálaljuk.

Nagyon egyszerű, finom és gyors édesség.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás