Nyugodtan kínálhatjuk a vendégeknek, garantáltan el lesznek tőle ragadtatva. Nálunk pillanatok alatt elfogyott, így legközelebb, dupla adagot kell készítenem belőle.
25 dkg darált, háztartási keksz
15 dkg marcipán massza
1/2-1 dl tej vagy tejszín
4 dkg olvasztott vaj a masszához
2 dkg vaj a csokoládéhoz
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál mandulalikőr
5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a darált kekszet és hozzáadjuk a reszelt narancs héjat, a mandulalikőrt, a vajat és annyi tejet, hogy egybe álljon, majd hozzáadjuk a marcipánt is és jól egybegyúrjuk.
A kész tésztát munkalapon, amire egy sütőpapírt vagy fóliát teszünk 1,5 cm magasan elsimítjuk, nyomkodjuk, hogy szép, egyenletes, sima legyen a teteje. Én egy kisebb (15×22 cm és 1,5 cm magas) tálcát használtam, amit előtte kibéleltem fóliával. Így a daraboláshoz simán ki tudtam emelni.
Hűtőbe tesszük fél-egy órára, míg jól lehűl és az ízek is összeérnek.
Miután eleget pihent a hűtőben, kivesszük és 2,5×2,5 cm-es kockákra vágjuk és így kínáljuk.
Ha a narancs ízt szeretnénk inkább erősíteni, akkor a mandulalikőr helyett narancslikőrt, vagy narancsvirágvizet használjunk.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
Címkézve:csoki, darált, darált keksz, háztartási keksz, magas kakaótartalmú étcsokoládé, mandulalikőr, marcipán, marcipán massza, narancs, narancs reszelt héja, tejszín, ünnepi desszert
Nagyon jó recept, biztos kipróbálom, bár én tennék bele egy kis narancslevet is. Tetszik a kép 🙂
Kedves Vöröskaktusz!Örülök, hogy tetszik! 🙂 Biztosan nagyon jó narancslével is, sőt! De én inkább a marcipán ízt akartam hangsúlyozni, a mandulalikőrrel is, ezt erősítve.De éppen ezért jó a kísérletezgetés :)További kellemes ünnepet kívánok! Üdv,Veruss