Sajnos, a sárgabarack szezon, ahogyan a nyár is, már véget ért, de azt gondoltam, hogy ezt a sárgabarackos mini palacsinta receptet meg kell, hogy mutassam. Az idei szezon korán elkezdődött és hamar befejeződött, de sikerült isteni finom baracklekvárt főznöm belőle, hogy elmentsem a szürke télre a nyár ízét, ezt a csodás zamatú gyümölcsöt. Akkor ugyebár, a sárgabarackot is sárgabarackkal ettük, és sok finomság készült belőle a lekvár mellett.
Persze, ugyan olyan jól működik a még most is kapható gyümölcsökkel, például kevésbé lédús, keményebb húsú őszibarackkal vagy szilvával. Most jut eszembe, van a fagyasztóban egy kis meggy, kipróbálom azzal is. Érdemes elkészíteni, nem kell megvárni vele a következő sárgabarack szezont 🙂

Hozzávalók:
25 dkg sima liszt
15 dkg cukor
15 dkg mascarpone krémsajt
10 dkg hígabb baracklekvár
2 db tojás
5 dkg vaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
15 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk a sárgájukat habosra keverjük a cukor háromnegyedével, a vajjal, a vaníliával, majd hozzáadjuk a baracklekvárt és a mascarpone krémsajtot és a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor maradékával és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához.
A legvégén pedig, beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.
Tapadásmentes serpenyőben kis palacsintákat sütünk a masszából.
Tálaláskor meghintjük porcukorral, mellé hígabb baracklekvárt kínálunk.

Újdonság! Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról. Keresd az oldalsávban a feliratkozás gombot!
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’