Kacsamell, balzsamecetes áfonyamártással, burgonyafánkkal

Kacsamell, balzsamecetes áfonyamártással, burgonyafánkkal

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg bőrös kacsamellfilé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A mártáshoz:
15 dkg friss áfonya, vagy fagyasztott
2 dkg vaj
1 evőkanál méz, vagy barna nádcukor
kb. egy teáskanál balzsamecet
A burgonyafánkhoz:
20 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1 dkg olvasztott vaj

bors
szerecsendió
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyafánkhoz a burgonyát sós vízben, héjastól megfőzöm, majd meghámozva, burgonya törővel összetöröm. Hozzá szitálom a lisztet, az élesztőt felfuttatom a tejben egy mokkáskanál cukorral. A tészta többi hozzávalójával bedagasztom, egy órán át kelesztem. Amíg a tészta kel, addig a kacsamelleket szárazra törlöm, bőrös felüket beirdalom, bedörzsölöm sóval, borssal, a fokhagyma gerezdeket összenyomom és a serpenyőbe dobom, a kacsamellfiléket bőrös felükkel lefelé fordítva megsütöm szép pirosra, majd megfordítom és a másik oldalukon is megsütöm őket.
A mártáshoz a vajat megforrósítom a serpenyőben, hozzáadom az áfonyát, a mézet, és összeforralom, majd hozzáadom a balzsamecetet. Amit kiforralok. A tésztát, miután megkelt, pogácsa szaggatóval, kiszaggatom, és forró zsiradékban kisütöm.
Papírtörlőre szedem és miután leitattam róla a felesleges zsírt, tálalom a kacsamellhez és az áfonya mártáshoz.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás