Ezt az egyszerű és finom citromos kukoricadara tortát pikk-pakk összedobhatjuk, nem kell hozzá túl sok idő, a többit rábízhatjuk a sütőre.
Ilyenkor, ebben a hideg időben, egy tartalmas leves után, jólesik ez a tápláló, finom desszert. Fogyaszthatjuk joghurttal, mézzel, lekvárral vagy akár friss gyümölcsökkel is.
Mint ez a finom torta is mutatja, kukoricadarából nem csak sós ételt készíthetünk, hanem nagyon jól használható desszertekhez is. Olcsó, kiadós és laktató, ezért is érdemes gyakrabban hozzányúlni ehhez az alapanyaghoz.
![Citromos kukoricadara torta](https://szilvasgombockonyhaja.hu/wp-content/uploads/2016/01/Citromos-kukoricadara-torta-ff-1024x576-1.jpg)
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
15 dkg kukoricadara
6-7 dl tej
3 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel és a cukor felével és a vaníliával, citrom héjával és levével együtt folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukorica masszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze, a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.