Rozmaringos csirke vagdalt

Nos, ismét SPAR Chef verseny és az elmaradhatatlan 5 kötelező alapanyag.
A 6. kör hozzávalói: csirkemell filé, főzőtejszín, Tokaji száraz fehérbor, Ráma margarin és virágméz.

Ezekből az alapanyagokból sikerült megalkotnom ezt a rozmaringos csirke vagdaltat, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával. Elkészítését tekintve, rendkívül egyszerű és ami még inkább javára válik az, hogy nagyon gyorsan elkészül és még finom is!

Rozmaringos csirke vagdalt
Rozmaringos csirke vagdalt

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 db zsemle
tej

bors
1 ág rozmaring
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

Először is a zsemlét tejbe áztatjuk. Másodszor a csirkemell filét ledaráljuk a vöröshagymával és fokhagymával és a kinyomkodott zsemlével, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd egy ágacska rozmaringról lecsipegetjük a leveleket és aprítva a darált húshoz adjuk.

Harmadszor pedig, hozzáadunk egy tojást, egy evőkanálnyi olívaolajat és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel, evőkanálnyi golyókat formázunk és darált dió, zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, majd forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

Rozmaringos csirke vagdalt
Rozmaringos csirke vagdalt

A mézes káposztához:
80 dkg fehér káposzta
1 db sárgarépa
2,5 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál méz
2 dkg vaj (margarin)
0,5 dl olívaolaj

bors

Elkészítés:

Először a káposztát és egy szál sárgarépát vékonyra vágva, vaj (margarin) és olívaolaj keverékén megpároljuk.

Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál mézet és felöntjük a fehérborral és készre pároljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.

Miután a fasírt megsült, basmati rizzsel és a tejszínes-mézes káposztával tálaljuk, amit megszórunk egy kevés darált dióval.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás