Csirkés rizsfelfújt

Ez az étel tökéletes újrahasznosításra is. Ha marad egy kis sült húsunk, főtt rizsünk, bele is vághatunk a csirkés rizsfelfújt elkészítésébe.
Nagyon egyszerű és mutatós ételt készíthetünk rövid idő alatt. Használhatunk hozzá csirke, vagy pulykahúst, akár kolbászt, vagy bacont is tehetünk bele. És persze a zöldségek is szabadon választhatók. Ízvilágában tegyük különlegessé, bátran használjuk friss zöldf űszereket hozzá. Persze ne csak maradékból készítsük el!
Csirkés rizsfelfújt, medvehagymás-korianderes zöldborsó krémmel
Csirkés rizsfelfújt, medvehagymás-korianderes zöldborsó krémmel
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
15 dkg főtt rizs
2 db tojás
5 dkg érlelt, házi sonka
5 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl főzőtejszín
3 ágacska kakukkfű
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj

bors
A zöldborsó krémhez:
30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
7-8 levél medve hagyma (fagyasztott)
1 evőkanál aprított friss koriander zöld, vagy szárított
2 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
víz

Csirkés rizsfelfújt, medvehagymás-korianderes zöldborsó krémmel
Elkészítés:

Enyhén sós vízben, egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk. Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit és együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel. Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg sül, elkészítjük a zöldborsó krémet.
A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük és hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.
Miután megsült a felfújt a zöldborsó krémmel tálaljuk.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

7 hozzászólás

  1. Fantasztikus megoldás, látványra gyönyörű, ízre pedig biztosan nagyon finom.

  2. Megint szuper ételt alkottál Veruss!ÉS ez a második fotó, nagyon klassz lett! Vacsira kérhetek belőle? :)))Ügyes vagy, hogy fagyasztottál medvehagymát, hogy ez nekem, hogy nem jutott az eszembe…

  3. Kedves Mrita és Ami!Kedvesek vagytok, köszönöm, örülök, hogy tetszik!A fotók megint nem lettek valami szuperek, mert szokás szerint, este lett kész az étel.A medvehagymát pedig simán, mosva, szárítva bezacskóztam és lefagyasztottam. Majdnem minden zöldet lefagyasztok, mert sokszor télen nincs friss,de így mindig van kéznél:)

  4. Valami isteni finom lehetett, és a képek igen is csodaszépek!!! Olyan remek ötleteid vannak, én sokszor csak lesek.:)

  5. Kedves Gizi! Köszönöm, jól esik amit írsz!:)

  6. Nagyon jól néz ki! Megéheztem !!!:)

  7. Kedves Marika! Köszönöm, örülök, hogy teszik! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares