Az egyik kedvenc reggeli krémünk a tojáskrém. Többféle ízesítéssel szoktam készíteni, a blogon is szerepel már egy változat, most hoztam még egyet, egy pritamin paprikával, lila hagymával és kakukkfűvel készülőt. Sós krékeren tálalva, egy ünnepi hidegtál elemeként is jól mutat.
Hozzávalók:
6 db tojás
5 dkg kacsa, vagy libazsír
1 kis fej lila hagyma
1 kisebb pritamin paprika
1 teáskanál mustár
1 ág friss kakukkfű levele
só, bors
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtve megpucoljuk.
Késes aprítóban, a lila hagyma felével, a paprika felével, zsírral, mustárral, sóval, borssal, néhány kakukkfű levélkével összemixeljük.
Készíthetjük úgy is, hogy a fehérjét csak nagyobb lyukú reszelőn reszeljük és úgy keverjük hozzá a masszához. Így egy darabosabb krémet kapunk.
Mikor elkészült megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, esetleg még adhatunk hozzá a mustárból is.
A maradék lila hagymából és a paprikából apró kockákat vágunk és kakukkfű levelekkel együtt, rászórjuk a tetejére.
Pirított kenyér szeleteken tálaljuk.
Címkézve:kakukkfű, lila hagyma, reggeli, tojáskrém
Vélemény, hozzászólás?