Hozzávalók:
Személyenként, egy-egy szép vastag húsú paprika
30 dkg krémsajt
friss snidling
friss bazsalikom
friss petrezselyem
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, megtörlöm, hosszában ketté vágom, eltávolítom a csumát és a magokat. Belsejüket meghintem sóval, borssal. A krémsajtot összekeverem az apróra vágott zöld fűszerekkel, sózom, borsozom és egyenletesen belekenem a paprikák belső felébe. A tojásokat felverem, sóval borssal ízesítem, majd annyi lisztet keverek hozzá, hogy valamivel sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta. A paprikákat belemártom a liszttel elkevert tojásos masszába, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába fogatom, mindezt villa segítségével. Majd nem túl forró olajban először a paprikák alját, majd a krémsajtos felüket is, oldalanként 4-5 percig szép aranyszínűre sütöm.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
Címkézve:fűszernövények, krémsajt, paprika töltve, rántott
Ilyen lehetőségről még nem is hallottam, hol szerzed ezeket az eredeti ötleteket? El tudom képzelni, milyen finom lehet!