Gyömbéres csirkemell, zöld salátával

Ez a gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fűszeres burgonyával, zöld salátával gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom étel. Akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes. Ha a burgonyát elhagyjuk, akár még diétába is beilleszthetjük.

Gyömbéres-fokhagymás csirkemell, fűszeres burgonyával, zöld salátával

Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell filé
1 db friss gyömbér reszelve kb. 2-3dkg
4 gerezd fokhagyma
60 dkg újburgonya
1/2 fej jégsaláta
3-4 db hónapos retek
fél kígyó uborka
2 db paradicsom
1-2 szál újhagyma

bors
pirospaprika
őrölt kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A reszelt gyömbért és a fokhagymát, a borsot és a pirospaprikát belekeverem 1 dl olívaolajba.
A csirkemelleket szeletekre vágom és mindkét oldalukat jól bedörzsölöm a fűszeres olajjal, majd egy kicsit állni hagyom, addig elkészítem a salátát.

A zöldségeket megmosom és megtisztítom, a jégsalátát összetépkedem, az újhagymát vékonyan felszeletem, a többi zöldséget nagyjából egyforma darabra vágom. Fűszerezem sóval, borssal, meglocsolom pici olívaolajjal.

A burgonyákat megmosom, kefével jól megsikálom majd cikkekre vágom és beleteszem egy tepsibe, sóval, borssal, fokhagymával, őrölt köménnyel, pirospaprikával jól megfűszerezem és meglocsolom olívaolajjal. Sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.

A csirkemell szeleteket sütés előtt megsózom majd serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat megsütöm.
A friss salátával és a fűszeres sült burgonyával tálalom. 

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares