Egy kevés frissen sült vagy akár maradék hús, hozzá egy kis zöldség, egy egyszerű krumplis tésztába töltve és megsütve, akár tízóraira, vagy uzsonnára is tökéletes étel. ilyen ez a kacsahússal, chilis kukoricával töltött krumplis rudak recept.
Kitűnő vendégváró fogás is lehet, mivel aránylag egyszerűen elkészíthetjük és ízlésünk szerint variálhatjuk. Én rozmaringos kacsahúst párosítottam édes-chilis kukoricával és salsa szósszal kínáltam. De jól megy hozzá a fűszeres joghurt, vagy a fokhagymás tejfölös mártogató is.

Hozzávalók:
1 kg lisztes burgonya
25-30 dkg rétesliszt
1 tojás
1 kávékanál só
A töltelékhez:
25-30 dkg bőrös kacsamell, de maradék sült hús is tökéletes hozzá
1 doboz chilis kukorica konzerv lecsepegtetve
2 ág friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
só, bors
a tetejére:
1 felvert tojás
1-2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A kacsamellet lehártyázzuk, megtisztítjuk, a bőrét bevagdossuk, teflon serpenyőben körbepirítjuk a bőrével lefelé kezdve. A kisülő zsírt közben egy edénybe leöntjük. A húsos felét sózzuk, borsozzuk. Miután a hús színt kapott, a zúzott fokhagymával, és rozmaringágakkal együtt, tegyük be az előmelegített sütőbe és 180 fokon 25-30 percig süssük. Majd miután megsült, lefedve 3-4 percig pihentessük.
A tésztához a burgonyákat héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozva összetörjük.
Hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Mikor a burgonya kihűlt hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi lisztet amennyit felvesz. Jól összegyúrjuk. Pihentetés nélkül fél centisre nyújtjuk, és tenyérnyi négyzetekre vágjuk.

A sült húst felaprítjuk, vagy széttépkedjük és mindegyik négyzetre helyezünk belőle és a chilis kukoricából is. Megsózzuk, meghintjük frissen őrölt borssal és a két szélét behajtva feltekerjük.
Az így kapott töltött rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor, ízlés szerint, kínáljuk salsa szósszal, vagy fűszeres joghurtos mártogatóval.