Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek

A hét elején “pizza party” volt itthon, a gyerek kívánságára és a pizzaszószból amit főztem, egy kevés megmaradt, amit egy kis dobozban a hűtőbe tettem. El kellett használnom, hogy ne menjen tönkre, ezért ezeket a finom pizzás, kelt háromszögeket készítettem belőle. A tészta felére elég is lett, a másik felét pedig tejföllel, sima és füstölt sajt keverékével készítettem el.

Nagyon jók lettek, puha, ízletes a tetejükön ropogós sajttal. Tízóraira, uzsonnára szuper választás.

Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek
Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg kenyérliszt BL80

5 dkg világos rozsliszt

25 dkg sima liszt

15 dkg tejföl

1,5 dl langyos víz

1,5 teáskanál só

1 teáskanál cukor

 tasak száraz élesztő

1 db tojássárgája

a töltelékhez:

4-5 evőkanálnyi főzött, fűszeres pizza szósz

10 dkg Trappista, vagy Edami sajt

10 dkg füstölt sajt (nálam Parenyica, mivel ez nem annyira füstös ízű)

2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben behelyezzük a hozzávalókat: az olajat, tejfölt, langyos vizet, sót, cukrot, liszteket és a tetejére pedig az élesztőt.

Ha nincs kenyérsütőgépünk, kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha friss élesztőt használunk, akkor egy kevés langyos vízben oldjuk fel, mielőtt

hozzádolgozzuk a többi alapanyaghoz.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk közepesen lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasszuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet.

Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.

Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek
Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek

Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, néhány mozdulattal, óvatosan átdolgozzuk, és elfelezzük, majd 5 percig hagyjuk pihenni.

Az egyik felét a tésztának vékonyra nyújtjuk és megkenjük a pizzaszósszal és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd megszórjuk sima és füstölt sajt keverékével és ezt is feltekerjük és háromszögekre vágjuk és szintén a tepsire sorakoztatjuk a pizzás háromszögek mellé.

Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek
sajtos-tejfölös háromszögek

Sütés előtt hagyjuk 20 percig kelni, majd megkenjük tojássárgájával és kevés reszelt sajttal szórjuk.

Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután a háromszögek megsültek, rácsra téve hagyjuk hűlni.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares