Ez a túrófánk recept, amit ha két szóval kellene jellemeznem ezek lennének: egyszerű és finom.
Ha esetleg bővebben belemerülnék, akkor azt is mondanám, hogy ha egyszer ezt a túrófánkot elkészíted, utána minden nap követeli a család, mert könnyű mint a hab, elképesztően puha és körülbelül 10 perc alatt elkészíthető. Ezzel a pikáns, kesernyésen édes, gyömbéres citruslekvárral pedig nagyon különleges csemege.

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
15 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
a sütéshez:
6 dl étolaj
a tálaláshoz:
angol, gyömbéres citruslekvár
porcukor
vanília, vagy őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval és vaníliával.
Hozzádolgozzuk a túrót és a sütőporral elkevert lisztet. Nem baj ha a túró darabos marad benne. Hagyjuk pár percig pihenni a masszát.

Az olajat felhevítjük 180 fokra és két bevizezett kiskanállal, vagy fagylaltos kanállal kiszaggatjuk és megformázzuk a forró olajba. Ha ez utóbbival formázzuk, gyönyörű gömbölyű formák lesznek.
Sülés közben eléggé megdagad és általában meg is fordul magától, ezért ne tegyünk egyszerre túl sokat a tésztából az olajba.
Miután szép aranybarnára sültek papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint, egy kevés vaníliával, vagy fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk a kész fánkokat.
Én vaníliás porcukorba forgattam és mellé angol gyömbéres-citruslekvárt kínáltam.