Szilva, a nyár talán egyik legízletesebb gyümölcse. Sok-sok finomságot készíthetünk ebből a gyümölcsből. Nálam is akad egy két recept, ezeket gyűjtöttem most egybe, hátha ki szeretnétek próbálni közülük egyet-kettőt.
A szilva nagyon egészséges gyümölcsünk, érdemes belőle minden formában fogysztanunk frissen, aszalva, lekvárként.

A receptek a képekre és a receptek címére kattintva érhetőek el:
Fordított szilvás süti, csokis alappal, rumos tejszínhabbal
Ennek a sütinek a jó minőségű csokoládé adja az alapját, amit a tésztájába tettem és a hozzá kínált rumos tejszínhab. Így együtt, elképesztően ütős hármast alkotnak a szilvával együtt.

Ehhez a recepthez nem kell sok előkészület, pár hozzávaló, két tál és egy fakanál, vagy habverő. A savanykás szilva mellé, egy kevés mézeskalács fűszerkeveréket tettem, amitől annyira finom illatokat árasztott sülés közben, hogy mindjárt ünnepi hangulat lett tőle nyár közepén

Ha valami igazán gyors és egyszerű gyümölcsösre vágyunk, akkor készítsünk ilyen sütit. Egy kicsit olyan mint a “potyogtatós” piskóta, de mégsem az, de nem is az a hagyományos értelemben vett pite.

Ha valaki szereti a házi rétest és a szilvás gombócot, akkor ezt is tuti szeretni fogja 🙂 Érdemes elkészíteni!

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept.

A gyerekkori emlékek megidézése.

És ha már megfőztük a szilvát lekvárnak, akkor ezeket is ki kell próbálni!
Marcipánnal töltött, szilvalekváros kiflik
Puha és foszlós, töltött kiflik, belül marcipán töltelékkel, amit leheletnyi, házi fahéjas-szilvalekvár takar.

Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Omlós linzer tészta pikáns, fahéjas szilvalekvárral.

Diós-szilvalekváros mini csigák
Ezek a mini csigák is ilyen gyors és finom, édes falatok. A diós-sajtos ropogós mintájára készítettem, darált dióval és isteni finom, fahéjas, házi szilvalekvárral.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’